Προτεινόμενο προϊόν

Η μόνωση μπορεί να σώσει εκατοντάδες ευρώ το καλοκαίρι πάρα πολύ - Θερμομόνωση θερμαίνει το χειμώνα και δροσίζει το καλοκαίρι

Η θερμομόνωση μπορεί να εξοικονομήσει εκατοντάδες ευρώ και το καλοκαίρι.

Ωστόσο, εκεί που υπάρχει επαρκής μόνωση ο λογαριασμός καθαρά για τον κλιματισμό, μπορεί να μειωθεί κατά 50 – 70%.

 

Η μόνωση μπορεί να σώσει εκατοντάδες ευρώ το καλοκαίρι πάρα πολύ - Θερμομόνωση θερμαίνει το χειμώνα και δροσίζει το καλοκαίριΌσοι θερμομονώνουν τα σπίτια τους, έχουν συνήθως το νου τους στο χειμώνα. Ο στόχος είναι η μείωση του κόστους των καυσίμων θέρμανσης. Έτσι, τους έρχεται σαν ευχάριστη έκπληξη η μείωση της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 250 – 400 KWh/μήνα λόγω μείωσης του κόστους κλιματισμού. Αυτό οδηγεί σε μια οικονομία 50 – 65 ευρώ/μήνα για ένα μέτριο διαμέρισμα των 70 – 80m2.
Για ένα τέτοιο διαμέρισμα μια τυπική ετήσια κατανάλωση ενέργειας είναι γύρω στα 310 – 350 KWh/m2. Το κόστος για θέρμανση και ζεστό νερό ανέρχεται γύρω στα 100 ευρώ/m2 και το κόστος κλιματισμού γύρω στα 70 – 90 ευρώ/μήνα.
Με μια σειρά ενεργειακών παρεμβάσεων που θα στοιχίσουν περίπου 12.000 ευρώ μπορεί κανείς να θερμομονώσει δώμα και τοίχους, να αλλάξει κάποια κουφώματα και να εκσυγχρονίσει το σύστημα θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού. Αυτές οι παρεμβάσεις θα οδηγήσουν σε μια ετήσια κατανάλωση 100 KWh/m2, δηλαδή η οικονομία θα είναι τεράστια, περίπου 1250 – 1350 ευρώ/έτος. Η οικονομία μόνο από τον κλιματισμό θα ανέλθει σε 180 – 260 ευρώ/έτος.
Για τη μείωση του κόστους κλιματισμού, επιπρόσθετα, συνιστάται σκίαση των κουφωμάτων που είναι διαρκώς εκτεθειμένα στον ήλιο και θερμομόνωση στην ταράτσα.
Η χρήση ψυχρών χρωμάτων στους τοίχους βοηθάει στον δροσισμό του σπιτιού το καλοκαίρι.

 

 

 Γενικές πληροφορίες:

 

Γενική περιγραφή του συστήματοςΤο σύστημα Thermomaster της ουγγρικής πολυεθνικής Masterplast είναι το ιδανικό σύστημα θερμοπρόσοψης για μέγιστη οικονομία σε λογαριασμούς καυσίμων τόσο κατά τη διάρκεια του χειμώνα όσο και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Μπορεί να προσαρμοσθεί έτσι ώστε να παρέχει μέγιστη πυρασφάλεια, αν η χρήση του χώρου το απαιτεί.